• Schep: het in de volksmond als 'schep' gekende paardenstoofvlees is al vele decennia een Willebroekse culinaire specialiteit. Over de oorsprong ervan bestaat geen volkomen zekerheid. Het lijkt echter wel vast te staan dat de in het midden van de 19de eeuw in Willebroek ontstane paardenmarkt de geboorte van de schep in de hand heeft gewerkt. Nu nog wordt 'schep' door de rasechte Willebroekenaar en Vaartlander vooral op de dagen rond de jaarmarkt geconsumeerd.
  Verkrijgbaar: bij de plaatselijke beenhouwers.

 • Duvelfricassee: dit is een relatieve nieuwkomer onder de streekgerechten. Hij werd, met een knipoog naar de plaatselijke brouwerij van 'Den Duvel', ontwikkeld in het begin van de jaren '90.
  Hoofdingrediënten: kalfsvlees, verschillende groentjes en uiteraard onze rasechte 'Duvel' die een fantastische smaak geeft aan dit gerecht!
  Verkrijgbaar: bij de plaatselijke beenhouwers.

 • Broekventjes en Broekwefkes: een 14 cm hoog koekje met een speculaasachtige smaak. het is minder hard dan de traditionele speculaas en het geheim zit hem in de kruidenmengeling die een unieke smaak geeft.
  Met hun naam refereren 'het broekventje en het broekwefke' zowel naar Willebroek als naar het Broek, het Vaartlands natuurgebied.
  Verkrijgbaar: bij bakkerij Moeremans, Dorpsstraat 47 in Blaasveld.

 • Vaartwater: het water en meer bepaald 'de Vaart' staat, of ligt reeds eeuwen centraal in Willebroek. Het mag dan ook geen verwondering wekken dat deze vaart een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van nieuwe producten.
  Een échte lekkernij op basis van verschillende kruiden, een vorm van Elixir.
  Deze drank wordt door de stokerij Rubens uit Zele vervaardigd, de prijs per fles bedraagt 11€.
  Verkrijgbaar: toeristisch infokantoor en enkele Willebroekse handelaars.

 • Willebroekse praline: de praline bestaat uit een crèmevulling op basis van Vaartwater en werd uitgevoerd in een fondant- en een melkchocoladeversie. bepalen welke de lekkerste is, is een onmogelijke opgave...
  Verkrijgbaar: bij bakkerij Buelens, Overwinningsstraat 160 te Willebroek.